417 Νοσηλευτικό Ίδρυμα Μ.Τ.Σ

Τηλεφωνικό Ραντεβού:
2107227523

Τηλεφωνικό Κέντρο:
2107288001

Τι είναι η Νευροχειρουργική Ειδικότητα;

Η Νευροχειρουργική είναι ιατρική ειδικότητα, που προσφέρει την προοπτική θεραπείας στους ασθενείς που πάσχουν από ευρέως φάσματος καλοήθεις βλάβες του Κεντρικού και του Περιφερικού Νευρικού Συστήματος του ανθρώπινου σώματος (εγκέφαλος, νωτιαίος μυελός, περιφερικά νεύρα).

 

Επίσης αποβλέπει στη βελτίωση και την παράταση της ποιότητας ζωής των ασθενών που πάσχουν από εξουθενωτικές νευρολογικές νόσους.

 

Περιλαμβάνει όλες τις πτυχές της διάγνωσης, προσέγγισης και θεραπείας (κυρίως χειρουργικής) των παθήσεων που αφορούν τον εγκέφαλο, τη σπονδυλική στήλη – νωτιαίο μυελό και τα περιφερικά νεύρα.

 

Η πρόοδος της νευροχειρουργικής ειδικότητας τα τελευταία χρόνια, μέσω της τεχνολογικής επανάστασης (μικροσκόπιο, εργαλεία μικροχειρουργικής, αναβαθμισμένες απεικονιστικές μέθοδοι, νευροπλοήγηση, ενδοσκόπιο) αλλά και της καλύτερης κατανόησης του Κεντρικού Νευρικού Συστήματος του ανθρώπινου σώματος (νευροφυσιολογία, νευροανατομία), έχει επεκτείνει την ποικιλία της νευροχειρουργικής πρακτικής και έχει οδηγήσει στη δημιουργία υποειδικοτήτων αυτής (παιδιατρική νευροχειρουργική, αγγειακή νευροχειρουργική, χειρουργική βάσης κρανίου και άλλες).

Στόχος παραμένει πάντα η καλύτερη και αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των κάθε φύσεως νευροχειρουργικών βλαβών.