ΑΚΟΛΟΥΘΙΕΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ

Με κατάνυξη αλλά και την πρέπουσα εκκλησιαστική τάξη τελέστηκαν οι ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδος στον Ιερό Ναό Γενεσίου του Τιμίου Προδρόμου ΝΙΜΤΣ.
Καθ’ όλη την Μεγάλη Εβδομάδα φιλοξενήθηκε ο Αρχιμανδρίτης Μακάριος Δουζινάκης (κληρικός του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής), ο οποίος με αδεία και ευλογία της αυτού θεότητος Μακαριότητας του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξάνδρειας και πάσης Αφρικής κ.κ Θεοδώρου Β’, την άδεια του Μακαριότατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ Ιερωνύμου και του πρωθιερέα Δντή Θρησκευτικού του ΓΕΣ Ταξχου (Σ.Ι) κ. Νικολάου Γουρδούπη, συλλειτούργησε μαζί με τον Πρωτοπρεσβύτερο Προιστάμενο του ΙΝ. ΝΙΜΤΣ Τχη (ΣΙ) κ Αθανάσιο Γεωργόπουλο.

Πιο συγκεκριμένα την Μ.Τετάρτη 12:30 τελέστηκε το Άγιο Ευχέλαιο και εν συνεχεία ο Στρατιωτικός Ιερέας μοίρασε σε όλο το στρκό – πολιτικό αλλά και το Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό καθώς και στα παιδιά που φιλοξενούνται στον ΒΝΣ ΝΙΜΤΣ, την αναστάσιμη λαμπάδα συνεχιζοντας την περσυνή “παράδοση”, που ξεκίνησε ο ίδιος.

Την Μ. Πέμπτη τελέστηκε η ακολουθία των 12 Ευαγγελίων.
Την Μ. Παρασκευή το πρωί τελέστηκε η τελετή της Αποκαθήλωση και το απόγευμα η ακολουθία του Επιταφίου.
Το Μ. Σάββατο τελέστηκε, με κάθε επισημότητα και λαμπρότητα, η ακολουθία της Αναστάσεως.

Το παρόν (εκτός από το προσωπικό του Νοσοκομείου) έδωσε και πλήθος πιστών, οι οποίοι προσήλθαν με κατάνυξη για να γιορτάσουν την Ανάσταση του Θεανθρώπου.