ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΜΙΑΣ ΝΙΚΗΣ

Ένα σκοτεινό πρωινό του Μάρτη μια αόρατη απειλή μας χτύπησε. Η αβεβαιότητα, ο φόβος και ο «σκοτεινός καβαλάρης» έγιναν ο καθημερινός εφιάλτης. Οι ημέρες ήταν πια ομιχλώδεις και οι νύχτες ιδρωμένες και ανήσυχες. Ο Covid 19, κάτι πρωτόγνωρο για την ηλιόλουστη χώρα, έκλεισε σχολεία, τάραξε καθημερινότητα και κλείδωσε ψυχές στην φυλακή τεσσάρων τοίχων.

Το Νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ, το σπίτι μας, κλήθηκε για βοήθεια από την Πολιτεία και ανταποκρίθηκε άμεσα. Παραχωρήθηκε αποκλειστικά για νοσηλεία και αντιμετώπιση της πανδημίας και όλοι σαν μια γροθιά εργάστηκαν πυρετωδώς.

Tα υπουργεία Εθνικής Άμυνας και Υγείας, η διοίκηση, το στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό κάτω από την καθοδήγηση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας έδωσαν την δικής τους καθημερινή μάχη. Η Διοίκηση του Νοσοκομείου και η επιτροπή Covid 19, με θέληση και αυταπάρνηση φρόντισαν να εξοπλιστεί εγκαίρως και να προετοιμαστεί το νοσοκομείο κατάλληλα και ταχύτατα επιτελώντας τιτάνιο έργο.

Ιατροί, νοσηλευτές, τραυματιοφορείς και προσωπικό καθημερινά πίσω από άβολες θερμές στολές παλέψαμε. Πάνω από όλα ο ασθενής, αυτός ήταν ο όρκος, αυτή η μοναδική αποστολή. Παρατήσαμε τα σπίτια και φιλήσαμε τους αγαπημένους χωρίς να ξέρουμε που βαδίζουμε, βάλαμε τα δυνατά μας και ξεκινήσαμε για το πιο αβέβαιο μέτωπο.

Κίνα και Ιταλία έστελναν απελπισμένα μηνύματα για μάχη που δεν γίνεται να κερδηθεί χωρίς μεγάλες απώλειες όμως εμείς δεν λυγίσαμε. Πιστέψαμε και εμπιστευτήκαμε, πολεμήσαμε και νικήσαμε. Δεν νόσησε ούτε ένας από εμάς, δεν διασπείραμε τον φονικό ιό σε αυτούς που αγαπούμε. Αποφασίσαμε ότι όταν η συνέχεια γίνεται ζόρικη, οι «ζόρικοι» συνεχίζουν. Δουλέψαμε, ιδρώσαμε και ο εφιάλτης μετατράπηκε σε χαμόγελο ελπίδας. Νικήσαμε στο πρώτο και ελπίζουμε και τελευταίο στάδιο της πανδημίας.

Μετατρέψαμε τον φόβο σε απόλυτη νίκη απέναντι στις ασύμμετρες απειλές. «Μια αστραπή η ζωή, μα προλαβαίνουμε» είπε ο μεγάλος Κρητικός. Είμαστε εδώ δυνατοί, ενωμένοι και χαμογελαστοί.

Με τιμή,

Χρ. Καλαντζής MD PhD

Γαστρεντερολόγος

τ. Ιατρός Κλινικής Covid 19

Εκπρόσωπος Ιατρών ΝΙΜΤΣ